Fem vanliga sminkmisstag som vi gör omedvetet

Glad fredag på er. Idag tänkte jag dela med mig utav fem vanliga sminkmisstag som vi gör utan att tänka på det. Jag skulle ljuga för er om jag säger att jag själv inte har gjort några utav dessa misstagen förut, haha. Men man lär sig självklart med tiden och om vi inte gör misstag så kan vi ju inte lära oss utav det, right? Så varsågod att läsa vidare!😉

misstag nr. 1

Att använda en alldeles för ljus foundation för din hudton. Något som jag fortfarande idag kan råka göra då jag intalar mig själv att jag är blekare än vad jag faktiskt är egentligen. Men vi alla kan nog hålla med om att det inte är så snyggt och speciellt inte om man ska ta en gruppbild med kompisarna och ser ut som ett spöke bredvid?😂 Mitt enkla tips för att undvika detta är att gå till en professionell sminkbutik (ex. Kicks) där en välutbildad makeupartist kan hjälpa dig att välja ut rätt nyans till just din hudton.

Misstag nr. 2 

Misstaget som många gör för att få sina läppar att se större ut är att måla exakt hela överläppen rad utanför ens naturliga kanter. Det är viktigt att veta att ifall du skulle vilja få dina läppar att se något större ut att ENDAST applicera lite extra i mitten av amorbågen och INTE hela vägen ned till mungipan. Jag hoppas att ni förstår vad jag menar.

Misstag nr. 3

Att inte blanda ut sitt settingpowder under ögonen ordentligt(eller överlag i ansiktet). Detta misstaget gör så att du ser förfärlig ut på bilder tagna med blixt då blixten reflekterar ditt vita puder liggandes under dina ögon. Jag själv har gjort misstaget och tyckte det var otroligt pinsamt efteråt, haha. Så var extra noga med att blanda ut pudret helt enkelt!

Misstag nr. 4

Att du sminkar sig i helt fel ljus. Ljuset som du sminkar dig i har en oerhört stor betydelse och med fel ljus kan mycket gå snett. Enligt mig så är det allra bästa sminkljuset dagsljuset, vid ex. fönstret. Där ser du verkligen hur allt ditt smink lägger sig och hur mycket pigment du behöver.😊

Misstag nr. 5

Att använda gammalt smink på grund utav att man kanske inte vet när den går ut. Detta är något som jag lärde mig för ungefär två år sedan och innan dess hade jag faktiskt noll koll på detta, delvis för att jag inte brydde mig. Men produkter som speciellt foundation, concealer eller primer har som alla andra ett bäst före datum skrivet på förpackningen. Utgå efter datumet ifall du känner dig osäker och se ifall innehållet fortfarande är såpass hygieniskt att använda eller är det kanske dags att slänga skräpet? Viktigt att komma ihåg är också att ögonskuggor som är i puderform håller extremt mycket längre tid än flytande produkter.

Detta inlägg innehåller annonslänkar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229